T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizin Yeni Kitabı

Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan YANDIM tarafından geçtiğimiz yıl Mart ayında yayınlanan "Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu" kitabının yeni versiyonu 1 yıl aradan sonra yayınlandı. Yeni kitap "Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2" ismiyle, "Bilgisayar Bilginizi Güncellemenin Zamanı Geldi!" sloganı ile karşımıza çıkıyor. 528 sayfadan ve 572 konu başlığından oluşan kitabın yanında bir de DVD yer alıyor. Bu DVD içerisinde video eğitimlere, eğitim sunumlarına ve uygulama dosyalarına yer veriliyor.

 

Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2 Kitabı Konu Başlıkları 

Bilgisayar Kullanımı

İşletim Sistemi Kurulumu

İnternet ve E-Posta

Outlook (E-Posta Yönetim Yazılımı)

Word (Kelime İşlemci Programı)

Excel (Elektronik Tablolama Programı)

PowerPoint (Sunu Hazırlama Programı)

Windows 8.1 Yenilikler - Farklılıklar - Genel Bakış ve Önemli Özellikler

Windows 10 Yenilikler - Farklılıklar - Genel Bakış ve Önemli Özellikler

 

Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2 - Yardımcı DVD Hakkında Bilgi 

Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2 Yardımcı DVD´sine hoş geldiniz. Bu DVD´yi hazırlarken öğrenme sürecinde kitaba destek olması konusunda çok çaba sarf ettik. Kitabın sayfalarında ilerlerken DVD içerisinde yer alan materyaller ile öğrenme sürecinizi destekleyeceğiz.

Video anlatımlar bölümünde kitapta yer alan birçok konunun video anlatımı yer alıyor. Temel bölümde ve diğer bölümde öğrenmenizi destekleyici uygulama sorularının video anlatımlarını DVD´ye ekledik. Ayrıca Word, Excel ve PowerPoint konularının tamamını bu bölümde video anlatıma dönüştürdük. Video eğitimlerimiz toplam 98 videodan oluşuyor. Video eğitimlerin toplam süresi ise 9 saat 42 dk.

Eğitim sunumları kısmında 1250 slayttan oluşan sunumlarımız öğrenme sürecinde kitaba eşlik edecek. Eğitim sunumları özet bilgileri içerdiği için daha detaylı bilgi almak istediğinizde mutlaka kitapta yer alan ilgili konuya geri dönmelisiniz.

PDF Belgeler bölümünde bazı konuların PDF kitapçık hallerini size sunmak istedik. Bu bölümde yer alan özellikle uygulama sorularının çıktılarını alıp bilgilerinizi deneme imkanı bulacaksınız.

Word Uygulamaları kısmında 18 tane uygulama çalışmasında sizlere 97 tane soru yönelttik ve bunları kitapta ilgili konuyu inceledikten sonra uygulamanızı istiyoruz. Bu uygulamalarda sorun yaşadığınızda video anlatım bölümünde yer alan ilgili videodan yararlanabilirsiniz. Dilerseniz yine Word Uygulamaları kısmında bu örneklerin çözümlü hallerini inceleyebilirsiniz.

Excel Uygulamaları kısmında kitapta ekran çıktıları ile adım adım anlattığımız örnekler yer alıyor. Size önerimiz yine Word ile benzer şekilde Excel konusunda ilgili örneğin kitap üzerinde yapılışını inceledikten sonra bu dosyalar üzerinde kendiniz işlem yaparak öğrendiklerinizi pekiştirmelisiniz. Takıldığınız işlem adımlarında kitapta yer alan ekran çıktıları üzerinden kontrol etmeli ve adım adım işlem basamaklarını tekrarlamalısınız. Şüphesiz ki bu uygulamalar, kitabı takip ederken kendiniz uygulayarak öğrenmeniz açısından oldukça önemli. Bu Excel uygulamaları sayesinde 42 dosyada toplam 125 işlem yapacaksınız.

 

Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2 - Yardımcı DVD İçeriği 

Video Anlatımlar (98 Video – 9 saat 42 dk. Eğitim)

Eğitim Sunumları (19 Sunum – 1250 Slayt) - Düzenleme Yapılabilir Biçimde -

PDF Belgeler (54 sayfa)

Word Uygulamaları (18 Uygulama Belgesi-97 soru)

Excel Uygulamaları (42 Uygulama Belgesi+42 Çözümlü Uygulama Belgesi+125 işlem)

 

Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu Önsöz

Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2 ile yeniden sizlerleyiz. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu kitabımızın okurlarına büyük bir teşekkür borçluyum. Eserimiz okuyucu ile buluştuğu andan itibaren toplumun her kesiminden, özellikle de Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden aldığımız yorumlar; bizleri yeni çalışmalar için cesaretlendirdi. Ayrıca bu eseri yazmamın nedeni olan kursiyerlerime de teşekkür ediyorum. 

 

Son 6 yıldır halk eğitim merkezinde ve öncesinde vermiş olduğum eğitimlerde karşılaştığım bilgisayar kullanıcı profilleri, gelen sorular, anlaşılmakta zorlanılan kısımlar bilgisayar alanında yazmış olduğumuz kitapların altyapısını oluşturuyor. Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu kitabımızı şöyle tanımlamıştık. "Bilgisayarı hiç kullanmayanlar için en baştan başlayarak öğretici, bilgisayarı aktif kullananlar için eksiklerini tamamlayıcı bir kaynak". Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2 ise "Bilgisayar Bilginizi Güncellemenin Zamanı Geldi!" sloganı ile karşınızda...

 

Şüphesiz ki Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2 kitabının en önemli yeniliği, yanında sizlere sunulan DVD. İçerisinde onlarca video anlatım yer alıyor. Özellikle uygulama sorularının video halini eklemek evde kendisi bilgisayar bilgisini güncellemek isteyen kullanıcılar için oldukça yararlı olacak. Bu video anlatımlarda Excel'in temel ve ileri düzey özelliklerine ağırlık verdik. Video eğitimlerin yanı sıra onlarca slayttan oluşan sunumlar, PDF belgeler, çalışma sayfaları, çözümlü Excel ve Word uygulamaları öğrenme sürecinde size eşlik edecek. Ayrıca anlatımlarda Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 kullanıcılarını aynı kitapta toplamış olduk. 

  

 

Epiktetos der ki "İnsan bildiğini zannettiği bir şeyi asla öğrenemez." Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu 2; bilgisayar konusunda, bilmediğini kabul eden herkes için çok faydalı olacaktır. Kitabı hazırlarken okuyucuları sıkmamaya, akıcı bir dil kullanmaya dikkat ettik. Umarım faydalı olur ve sizde öğrenmenin, çevrenizle bu kaynağı paylaşmanın keyfini sürersiniz. Yılların bilgi birikimini sizlerle paylaştığımız ve her satırda büyük bir emeğin yer aldığı kitabımı sizlere sunmanın mutluğunu yaşıyor ve katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.  

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2016 - Güncelleme: 06.02.2020 18:10 - Görüntülenme: 1251
  Beğen | 0  kişi beğendi